Wandel- & vaartours Maritiem District

Onderstaand de diverse wandel- & vaartour waaraan u kunt deelnemen. De wandeltochten zijn gratis, de vaartochten kosten €10,- incl. 1 consumptie aan boord. Per pin af te rekenen bij aanmelding in de Passage van The Red Apple aan de Wijnhaven (ter hoogte van nr. 2).  Hier kunt u zich ook aanmelden voor een van de tours. De laatste vertrekt rond 17.00u.

De wandeltours duren ongeveer 30 minuten, de vaartour 45 minuten.

Wijntour

Ontdek de wijnen die Rotterdam te bieden had tijdens onze gezellige tour op 2 juli!   De wijnhaven werd in 1609 gegraven. Deze haven was vooral voor de wijnhandel bedoeld. Loop zondag 2 juli mee met de wijntour en hoor hoe Rotterdam veel geld verdiende met deze handel….en doe daarna gezellig mee aan een van de gratis wijnproeverijen op de kade (bij Hotel Ibis op op de Punt bij The Red Apple Marina)

Architectuurtour voor de oorlog:

Hoe zag Rotterdam eruit voor de oorlog?  De Leuvehaven, Scheepmakershaven en Wijnhaven zijn begin 17e eeuw gegraven en bebouwd. Helaas is er door het bombardement van mei 1940 weinig van over. Loop zondag 2 juli mee met Wijnhaeve-bewoonster Myranda Mulder en hoor en zie aan de hand van foto’s wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen toen en nu.

Architectuurtour na de oorlog:

Op het Wijnhaveneiland verschijnt de ene na de andere toren. Loop mee met Han van den Born, architect en Partner van KCAP.  Hij vertelt jou over de gebouwen die er staan en die er in de nabije toekomst zullen komen. Han van de Born heeft het gebouw ‘The Red Apple’ ontworpen en woont daar ook; een trots bewoner van het Maritiem District.

Vaartour:

Wat is er nou leuker dan het Maritiem District te verkennen per bootje en ook nog  leuke weetjes te horen, verteld door een ervaren en enthousiaste gids?!

Vaar mee op de elektrisch aangedreven en van Rotterdams afvalplastic gemaakte Plastic Whale met gids Ferrie Weeda. Ferrie neemt u meer naar het verleden én de toekomst van het Wijnhaveneiland.