Wandel- & vaartours Maritiem District

Onderstaand de diverse wandel- & vaartours waaraan u kunt deelnemen. De wandeltochten zijn gratis, de vaartochten kosten €10, per pin af te rekenen bij aanmelding in de feesttent voor The Red Apple op de Punt.  Hier kunt u zich ook aanmelden voor een van de tours. De laatste vertrekt rond 17.00u.

De wandeltours duren ongeveer 30 minuten, de vaartour 45 minuten.

Hieronder vindt u de foldertjes gemaakt door het Waterstadgenootschap over de diverse plekken in het Maritiem District; leuk om te lezen!

Waterstadgenootschap MD 2018

Folder Willem II MD 2018

Folder Wijnkopersgildehuis MD 2018

Folder Spaansekade MD 2018

Folder Oude Haven Koningsbrug MD 2018

Folder Maas en Rotte MD 2018

Folder Het Luchtspoor MD 2018

Folder De Punt MD 2018

Folder De Lantaarn MD 2018

Folder Concertzaal Bierstraat MD 2018

Wijntour (diverse tours tussen 13.00 en 17.00u)

Ontdek de wijnen die Rotterdam te bieden had tijdens onze gezellige tour op 2 juli!   De wijnhaven werd in 1609 gegraven. Deze haven was vooral voor de wijnhandel bedoeld. Loop zondag 2 juli mee met de wijntour en hoor hoe Rotterdam veel geld verdiende met deze handel….en doe daarna gezellig mee aan een van de wijnproeverijen op de kade (bij Hotel Ibis op op de Punt bij The Red Apple Marina)

Architectuurtour voor de oorlog (diverse tours tussen 13.00 en 17.00u)

Hoe zag Rotterdam eruit voor de oorlog?  De Leuvehaven, Scheepmakershaven en Wijnhaven zijn begin 17e eeuw gegraven en bebouwd. Helaas is er door het bombardement van mei 1940 weinig van over. Loop zondag 2 juli mee met Wijnhaeve-bewoonster Myranda Mulder en hoor en zie aan de hand van foto’s wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen toen en nu.

Architectuurtour na de oorlog (13.30u)

Op het Wijnhaveneiland verschijnt de ene na de andere toren. Loop mee met Han van den Born, architect en Partner van KCAP.  Hij vertelt jou over de gebouwen die er staan en die er in de nabije toekomst zullen komen. Han van de Born heeft het gebouw ‘The Red Apple’ ontworpen en woont daar ook; een trots bewoner van het Maritiem District.

Vaartour (16.00u en 17.00u) – €10 p.p. (duur +/-45min.)

Wat is er nou leuker dan het Maritiem District te verkennen per bootje en ook nog  leuke weetjes te horen, verteld door een ervaren en enthousiaste gids?!

Vaar mee op de elektrisch aangedreven en van Rotterdams afvalplastic gemaakte Plastic Whale met gids Ferrie Weeda. Ferrie neemt u meer naar het verleden én de toekomst van het Wijnhaveneiland.