Waterfestival aan de Rotte

Zaterdag 1 juli is de Crooswijksebocht tussen 12 en 17 uur DE plek waar je wilt zijn. Neem je zwemkleding mee, want je kunt het water op. Er zijn kano’s en SUP’s om mee te varen, waterballen om mee over het water te lopen, sloeproei- en SUP-clinics, een kanopolotoernooi, een rondvaartboot, Picnic Island meert geregeld aan – van 12-14u zelfs continu! – , er is een drakenbootrace en een fotowedstrijd met als thema de Rotte. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om actief te zijn en te bewegen op en aan het water. Liever niet het water op en toch genieten? Dat kan op het ‘strand aan de Rotte‘. Strandstoelen, parasols, palmbomen, een DJ die loungemuziek draait, een bar met lekkere smoothies en een koud biertje voor de liefhebber. Kennismaken met een boswachter of imker is ook een optie. Een stukje verderop is er om 15.00u een heus waterpistolengevecht, Big Water World, waar iedereen aan mee kan doen of het spektakel kan bewonderen. Het is een middag vol plezier op en aan de Rotte. Kom ook en beleef het Waterfestival aan de Rotte!

Programma

Strand aan de Rotte

Strandbedden, parasols, palmbomen en loungemuziek maken samen het ‘Strand aan de Rotte’. Met uitzicht op het spektakel op het water is dit de plek om te ontspannen en te genieten met een lekker koud biertje, een smoothie of een cocktail in de hand en het zonnetje op je gezicht.

Drakenbootrace op de Rotte – 12:15-14.15uur

Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht en muziek: een greep uit de elementen die een Drakenbootrace zo aantrekkelijk maken voor deelnemers én toeschouwers. Doe mee met een team of kom kijken! Door: The Dutch Dragons.

Klik hier om je in te schrijven met een bootteam.

Van 14.30 tot 16.30uur zijn er ook drakenboot clinics.

Klik hier om je in te schrijven voor een clinic.

Clinics sloeproeien

Sloeproeien, dat is sjorren aan de riemen, slag voor slag met zijn allen tegelijk. Test je spierballen tijdens een clinic en stap in de voetsporen van de Oost-Indiëvaarders, reddingbrigades en havenloodsen. Door: Roeiers op de Rotte.

Aanvang clinic: 12.45 | 13.45 | 14.45 uur. Max 6 deelnemers per clinic. Opgeven?

Klik hierop om je nu in te schrijven!

Clinics Stand up Paddling (SUPpen)

De ideale manier om de Rotte te ontdekken is al peddelend op een supboard. Caroline leert je de fijne kneepjes van het suppen: balans en focus houden! Neem je zwemspullen mee. Door: SUP’s up.

Aanvang clinic: 14.15 | 15.15 uur. Max 10 deelnemers per clinic.

Klik hierop om je nu in te schrijven!

Clinics roeien

Wie kent ze niet: de Holland Acht of het gouden roeiduo Maaike Head en Ilse Paulis? Wil je ook de magie van het roeien ervaren? Samen balans houden, krachtig trappen vanuit je benen, de riemen (zeg niet peddels!) door het water laten snijden. Geniet van de vrijheid op het water en doe mee met een roeiclinic! Door: Roeivereniging Rijnmond.

Aanvang clinics: Om 14.00, 15.00 en 16.00uur.

Klik hierop om je nu in te schrijven!

Hop on – hop off met de schapsboot

Zin in een vaartochtje, met kabbelend water tegen de boot en de wind door je haren? Stap dan in de schapsboot voor een rondvaart over de Rotte. Hop off bij restaurant Rebelz aan de Rotte of eetcafé Trefpunt voor een hapje en drankje met korting. Of laaf je aan historische verhalen tijdens een rondleiding over begraafplaats Crooswijk. Afvaart aan de Crooswijksebocht: elk uur op halve uren tussen 12.30 – 16.30 uur.

Rotterdam Water Weekend running tour – Start om 14.00u

Hardlopen en sightseeing tegelijkertijd! Met gids Anne ren je door Crooswijk en langs de Rotte. Onderweg vertelt ze je verhalen over bijzondere plekken vol historie. Kun je meteen even op adem komen. Door: Rotterdam Sight running Tours. Kosten: € 15.= per persoon. Boek de tour hier.

Lancering Vaarnetwerk de Rotte

Varen van knooppunt naar knooppunt in kajuitboot, sloep of kano. Dat kan met het nieuwe vaarnetwerk De Rotte van het Recreatieschap Rottemeren. De opening vieren we feestelijk en voor alle bezoekers aan het Waterfestival ligt de vaarkaart klaar. Ter ere van de opening kun je gratis een tochtje in een kano maken, bijvoorbeeld naar het Picnic Island aan het Noordplein.

Plezier op en langs het water – van 14.00-17.00u

Gratis kanovaren, suppen, drakenbootvaren, in een waterbal rollen, sloeproeien, een tochtje maken in een rondvaartboot, chillen op het strand met lekker loungemuziek op de achtergrond of op een varend Picnic Island: waterliefhebbers halen hun hart op bij het Waterfestival aan de Rotte.

 

Rottemeren in de stad

Maak kennis met de Rottemeren, de groene achtertuin van Rotterdam waar je naartoe kunt voor ontspanning én inspanning. Voor één keer halen we de Rottemeren naar de stad. Ontmoet de imker en de boswachter van Staatsbosbeheer en test je behendigheid op het obstakelparcours. Ook de Natuur- en vogelwacht Rotta, de Ondernemersvereniging Rottemeren, RBuiten, Stichting Plezierrivier de Rotte en Recreatieschap Rottemeren heten je van harte welkom. Een boekje met tips wat er te doen is in het Rottemerengebied en een goodybag liggen voor je klaar.

Fotowedstrijd Plezierrivier de Rotte

Plezierrivier de Rotte kronkelt vanaf de oorsprong in Moerkapelle via de achtertuin van Rotterdam naar het centrum van deze metropool. Wat voor plezier biedt de Rotte jou? Leg het vast en maak kans op je eigen foto op canvas. Tot en met 5 juli kun je foto’s insturen naar waterfestivalaanderotte@gmail.com. De prijsuitreiking is 8 juli.

Meer info? Download hier de spelregels.

LOCATIE

 

in samenwerking met: